arrow&v

Vanha Kaarelantie 33A, 01610 Vantaa

Puh: 050 4719880

Email: info@aurinkotehoa.fi

© 2023 by AurinkoTehoa Oy. 

TUPLAA KATTOSI KÄYTTÖIKÄ KATTOPINNOITUKSELLA

Rakennusten kattopinnat ovat Suomen ilmasto-olosuhteissa kovilla.Vesisade, ilmasta tiivistyvä kosteus ja lumen sulamisvesi kastelevatkattopintoja. Yhdessä ilman epäpuhtauksien kanssa kosteus aiheuttaakorroosiota peltikatteissa sekä rapautumista ja mikrobien kasvua tiili-ja mineriittikatoissa. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että katonpesu ja pinnoitus hoidetaan hyvissä ajoin kuntoon.

ILMAINEN KARTOITUS KERTOO KATTOSI KUNNON

AurinkoTehoa on kotimainen vesikattojen puhdistuksiin ja pinnoituksiinerikoistunut yritys. Markkinajohtajan palveluihin kuuluvat tiilikattojenpuhdistukset ja pinnoitukset takuutyönä, tarvittaessa uuttaaurinkotekniikkaa hyödyntäen ”avaimet käteen”-periaatteella.-AurinkoTehoa huoltaa ja pesee suomalaisia kattoja ja lisää niidenelinikää ilman massiivisia remontteja. Toimimme valtakunnallisesti jateemme yhteistyötä alueellisten isännöitsijä- jasuunnittelutoimistojen sekä omakotiyhdistysten kanssa. Olemmepaikallinen, asiakasta kuunteleva toimija, jonka palvelupalettiin kuuluuasiakkaalle veloitukseton kartoituskäynti. Se tarkoittaa, ettäasiantuntijamme arvioi katon kunnon ja antaa asiakkaalle kustannusarvion– oli sitten kyse omakotitalosta, asunto- taikiinteistöosakeyhtiöstä. Kattoasiantuntijoidemme ammattitaidonhyödyntäminen on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi,toimitusjohtaja PETRI RINKINEN kertoo

MONTA SYYTÄ HUOLEHTIA KATTOSI KUNNOSTA

On selvää, että kiinteistön omistaja ei välttämättä mielelläännouse katon harjalle toteamaan tilannetta ja tästä syystä katto jääusein huonolle tolalle.

– On hyvä muistaa, että se on hyvin näkyvä osa rakennusta, jonkasiisteys luo mielikuvaa rakennuksen kunnosta ja arvosta.Säännöllisellä puhdistuksella ja pinnoituksella voidaan nostaa myöskiinteistön arvoa. Kun katto pestään ja käsitellään kasvustontorjunta-aineella, katolle muodostuu pitkäaikainen suoja, jonkajälkeen sammalet ja muu kasvusto eivät kasva ja vaurioita katonpintarakennetta. AurinkoTehon lähtökohtana on myös ekologisuus jakaton uusiokäyttö. Kun katon elinikää jatketaan pesulla japinnoituksella, vältetään katon purkamisesta ja remontoinnistaaiheutuva materiaalijätteen synty. Kaikki käyttämämmepuhdistusaineet ovat myös ekologisia.

AurinkoTehon menetelmällä pinnoitteella voidaan myös vaihtaa katonväriä, jolloin rakennuksen ulkoasu saa aivan uuden ilmeen.

PUHDAS, PINNOITETTU TIILIKATTO SAA LISÄÄ ELINIKÄÄ

Kun tiilikatto pidetään pinnoitettuna, puhtaana, vettä ja kosteuttahylkivänä, pidentää se katon elinkaarta keskimäärin 15–20vuotta. Korkeapainepesun jälkeen puhtaaseen tiilikattoonmatalapaineruiskulla levitettävä kasvuston torjunta-aine eliminoisammaleen, jäkälän ja muiden kasvustojen juuret ja itiöt. Kasvustontorjunta-aine desinfioi tiilipinnat ja muodostaa pohjan tiilikatonsuoja-ainekäsittelylle tai pinnoitukselle.

Pinnoitus antaa katolle suojan kosteutta, rapautumista ja sammaleensekä jäkälän kasvua vastaan. Samalla pinnoitteen korkealuokkaisetpigmentit antavat katolle pitkäikäisen värisävyn ja uutta vastaavanulkonäön.

– Katon pinnoitus on näin paras ja edullisin vaihtoehtokattoremontille, mikäli katon rakenteet ovat kunnossa.

ALAN EDELLÄ KÄVIJÄ JA YHTEISTYÖN RAKENTAJA ERI SIDOSRYHMIEN KANSSA

AurinkoTehoa vie aktiivisesti alan kehitystä eteenpäin.

Teemme yhteistyötä alan johtavien tuote- ja raaka-ainevalmistajien kanssa ja pystymme tarjoamaan poikkeuksellisestikokonaisratkaisut kiinteistönomistajille katon ja horminhuollostauusimpaan aurinkotekniikkaan Avaimet Käteen-periaatteella, Rinkinenvinkkaa.

Vesikattotarkastus, tiilikatto

Katon tarkastuskäynnin sisältö:

 • Edustajamme tulee sovittuun paikkaan, sovittuna ajankohtana

 • Katon tiiveyden tarkastus

 • Katteen kunnon tarkastus

 • Katekiinnityksien tarkastus

 • Läpivientien tarkastus

 • Kattoturvatuotteiden tarkastus

 • Sadevesijärjestelmän tarkastus

 • Kattorakenteen tarkastus

 • Arvio katon kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä

 • Kirjallinen tarjous kattohuollosta

 

Tarkastuskäynnin yhteydessä kerromme sinulle:

 • Katteen ja kattorakenteen todellisesta kunnosta

 • Kaikki tarvittavat kattohuollossa tehtävät toimenpiteet

 • Suosituimmat kattohuolto menetelmät

 • Mitä kattohuolto tarkalleen maksaa

 • Kuinka pitkät takuut myönnämme työlle ja materiaaleille

 • Katon huoltoon ja tarkastuksiin liittyviä asioita

 

Kattohuolto ja vuositarkastus tulisi tehdä kahdesti vuodessa. Harva talonomistaja kiinnittää riittävästi huomiota katon todelliseen kuntoon. Mikäli asia mietityttää, varaa ammattilainen paikalle. Me teemme ympäri vuoden tarkastuksia.

AURINKOTEHOA PALVELEE SEURAAVASTI, PALVELUKUVAUS:

Kirjallinen tarjous: Mikäli tarkastuksessa ilmenee huoltotarpeita, niin edustajamme laskee halutessasi kirjallisen tarjouksen työstä.

 

Kiinteä hinta: Tarjous sisältää kiinteän hinnan tehtävästä työstä. Hinta sisältää kaiken työn ja materiaalin, eli mitään yllättäviä kuluja ei pääse muodostumaan. Tarjoukselle erittelemme jo valmiiksi kotitalousvähennyksen osuuden, jonka voitte hyödyntää.

 

Kattopinnoitus: Kattopinnoitus pitää sisällään huolelliset suojaus- ja pohjatyöt sekä itse pinnoituksen. Käyttämämme pinnoitusaineet ovat markkinoiden johtavan pinnoiteainevalmistajan tuotteita. Pitkä ja vankka kokemus alalta tekeekin meistä alan suurimpia toimijoita. Pinnoitustyön kesto on noin 2 päivää.

 

Lopputarkastus: Asentajamme tarkastaa kaikki työvaiheet ja lopputuloksen yhdessä asiakkaan kanssa.

 

Takuut: Myönnämme työlle ja materiaalille 5 vuoden takuun. Lopputarkastuksen jälkeen takuut astuvat voimaan.

Usein kysytyt kysymykset kattopinnoituksesta

Mitkä asiat muuttuvat kattopinnoituksen myötä? 

 • Katon toimintakyky palautuu uutta vastaavalle tasolle

 • Katon ilme on uudenveroinen

 • Kustannustehokas ratkaisu

 • Pinnoitettu kate on sataprosenttisesti kosteutta ja vettä hylkivä

 • Katteen rapautuminen hidastuu/pysähtyy

 • Pinnoitettu katto on helppohoitoinen

 • Pinnoitettu katto pitää kasvuston loitolla

 • Vanhalle katteelle lisää käyttöikää jopa 20 vuotta

 • Hyvin toimiva kate suojaa myös muita kattorakenteita

 

Miksi kattoa kannattaa huoltaa? 

Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä säästytään odottamattomilta vahingoilta ja isoilta korjauskuluilta. Tutkimusten mukaan katon säännöllisellä huollolla ja ennakoivilla korjaustoimenpiteillä voidaan säästää jopa yli 30% kiinteistön elinkaaren aikana syntyvistä korjauskustannuksista. Tutkimuksen (VTT) mukaan esimerkiksi tiilikatteen keskimääräinen ikä on noin 50 vuotta, mikäli huollot tehdään kahdesti vuodessa. Jos katon huolto on epäsäännöllistä, laskee katteen käyttöikä merkittävästi. Mikäli huollot laiminlyödään kokonaan, pudottaa se käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Mikäli vanhalta tiili- tai mineriittikatolta löytyy rikkoutuneita tiiliä tai levyjä sekä kasvustoa on alkanut kertymään katolle, niin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kuinka usein kattoa tulee huoltaa? 

Katto pitäisi tarkastaa ja huoltaa kahdesti vuodessa – keväällä ja syksyllä. Asia, johon katolla kannattaa kiinnittää huomiota, on katon yleiskunto. Huoltotarpeen tiheys riippuu erityisesti roskien kertymisestä katolle. Näin ollen nopein tapa vähentää roskien kertymistä on vähentää puustoa talon läheisyydestä.

 

Miten katolla olevan sammaleen ja jäkälän saa helposti pois? 

Sammaleen, jäkälän ja muun kasvuston poistaminen katolta ei ole helppoa, ainakaan kotikonstein. Kuluttajalla on harvoin tietoa oikeanlaisista työskentelytavoista ja -menetelmistä. Myöskään pitkävaikutteisia kasvuston torjunta- ja pinnoiteaineita ei ole helposti saatavilla. Meidän erikoisosaamista on poistaa katolla oleva kasvusto juurineen ja itiöineen vahingoittamatta kattoa sekä ennaltaehkäistä uuden kasvuston syntymistä.

 

Mikä on tiilikaton suoja-ainekäsittely? 

Pesun ja kasvuston torjunta-ainekäsittelyn jälkeen katto voidaan käsitellä suoja-aineella (ns. kylläste-aineella). Se estää tehokkaasti kosteuden imeytymisen tiileen, ehkäisten pakkasrapautumista ja sammaleen, jäkälän ja muun kasvuston kasvua. Suoja-aine on mineraalipinnoille kehitetty, nanoteknologiaan perustuva vesipohjainen pintakäsittelyaine. Se muodostaa tehokkaan ja kestävän suojan vettä, likaa ja kasvustoja vastaan. Suoja-aine imeytyy ja kiinnittyy kemiallisesti kaikkiin sementti- ja tiilipintoihin säilyttäen kuitenkin rakenteen hengittävyyden. Suoja-aineen levittämisestä syntyvä läpinäkyvä ja väritön kerros on tehokkaasti vettä ja kosteutta hylkivä. Suoja-aine antaa tiilikatolle pitkävaikutteisen suojan sään rasituksia ja kasvustoa vastaan.

 

Miksi pelkkää painepesua ei kannata tehdä? 

Kovalla paineella pestäessä aiheutetaan tiilikatteelle helposti vahinkoa. Kova paine ja pieni vesi määrä rikkoo tiilen pinnan ja aukaisee sen huokoisen rakenteen. Kun tiili menettää alkuperäisen pintansa, sen huokoinen rakenne tarjoaa entistä paremman kasvualustan sammaleelle, jäkälälle ja muulle kasvustolle. Lisäksi pelkällä pesulla tiilen sisässä olevaa juuristoa ja itiöitä ei saada poistettua, mikä mahdollistaa uuden kasvuston nopean kasvun. Puhtaaksi pesty katto tulisi aina käsitellä kasvuston torjunta-aineella sekä suoja- tai pinnoiteaineella.

Milloin katto on sopivassa pinnoitusiässä? 

Kaikista tärkeintä on varmistaa, että katto on rakenteellisesti kunnossa. Mikäli kattorakenne on toimiva, niin silloin pinnoitus on paras mahdollinen huoltotoimenpide. Tiilikatot ovat pinnoituksen tarpeessa silloin kun katteen pinta on alkanut rapautumaan. Eli tehdaspinta on kulunut osittain tai kokonaan pois ja altistunut sään sekä kasvuston rasituksille. 

Keskimäärin tiilikatto on hyvä pinnoittaa 15-30 vuoden iässä ja suoja-ainekäsitellä 10-20 vuoden iässä. Syys- ja keväthuolto tulee kuitenkin tehdä joka vuosi.

Riittävän ajoissa tehdyllä kattopinnoituksella saavutetaan paras mahdollinen lopputulos!

 

Kuinka monta päivää kattopinnoitus kestää? 

Työnkesto riippuu paljon katon pinta-alasta, mallista ja huoltotöiden määrästä. Yleisesti ottaen perinteisen omakotitalon katon pinnoittaminen kestää noin 2 päivää (säävarauksella). Mikäli katto on haastavan mallinen tai muita huoltotöitä on paljon, niin työnkesto on 3-4 päivää.

 

Jääkö pihat sotkuisiksi pinnoituksen jäljiltä? 

Ennen katon pesua suojaamme talon julkisivun huollellisesti tarvittavilta osin. Etenkin pihakivetykset, istutukset ja terassit suojataan huolellisesti. Pinnoitustyön valmistuttua suojaukset puretaan, pihat siivotaan ja katolta tullut kasvusto kerätään huolellisesti pois pihamaalta. Pyrimme aina siihen, että pihat jäävät yhtä siistiksi kuin ne olivat tullessakin.